Hakkımızda

Afet Dayanışma Ağı Hakkında

Afet Dayanışma Ağı bir tehlike ve acil durumda ilk müdahale ekiplerini oluşturmak için bir araya gelmiş gönüllü bir topluluktur. Öncelikle bu felaketlere ne kadar hazırlıklı olduğumuz konusu önem kazanmaktadır.

Gönüllülük Esaslı

Gönüllülük esaslı olan bu çalışmamıza daha fazla gönüllünün katılmasını sağlamak ana hedefimizdir.

Afetlere Karşı Bilinçli Toplum

Toplumun bilinçlenmesi ve afetlere karşı dirençli bir toplumun oluşması için gönüllü çalışmalara katılmak hayati önemdedir.

81 ilde

Faaliyet Göstermek Hedefimiz
İlkelerimiz

Afet Dayanışma Ağı İlkeleri

Afet Dayanışma Ağı olarak, bu ilkelere sıkı sıkıya bağlı kalarak topluluklar arasında adil, eşitlikçi ve etkili bir dayanışma ağı oluşturmayı hedefleriz. İlkelerimiz, topluluklarımıza güvenilir, şeffaf ve adil bir hizmet sunma taahhüdümüzü yansıtmaktadır.

Afet Dayanışma Ağı; ADA çalışmasının her evresinde şeffaflığı temel ilke olarak kabul eder. Birim toplantıları tüm yelere ve halk toplantılar ilgili bölgenin geneline duyurulur. Birim kararları ve toplantı içerikleri, bölge birim yeleriyle paylaşılır. Bilgi akışı tarafsız, eksiksiz ve koşulsuz bir biçimde sağlanır.

A.D.A çalışması, gönülü katılım esasına dayalı bir inisiyatiftir ve herhangi bir dolaylı katılımı içermez. Gönüllülük ilkesi, katılımcıların kendi isteğiyle ve özverili bir şekilde katkı sağlamasını amaçlar.

Afet Dayanışma Ağı, tüm insanlara eşit mesafede durur ve faaliyetlerinde herhangi bir ayrımcılık yapmaz. A.D.A, çıkar odaklı faaliyetlerde bulunmaz, tarafsızlık ilkesine bağlı olarak herkesin eşit haklara sahip olduklarını kabul eder.

A.D.A çalışmalarında, din, dil, ırk, mezhep, kültür, inanç, sınıf ve cinsiyet ayrımcılığına izin vermez. Her bireyin evrensel insan haklarına saygı gösterir ve faaliyetlerini bu çerçevede yönlendirir.

İletişim Bilgileri

Afet Dayanışma Ağı